Een levendig dorp met karakter, een rijke historie en een heerlijk dorps heden. Brabantse gemoedelijkheid, een hoog voorzieningenniveau, kunst en cultuur, gezelligheid, een bruisend verenigingsleven en heerlijk wonen in het groen: dat is wat Nuenen u te bieden heeft. Centraal gelegen tussen Eindhoven en Helmond treft u in Nuenen een dorp aan met een kloppend hart.

Rijke historie
Vincent van Gogh is de bekendste oud inwoner van Nuenen die zijn sporen meer dan nagelaten heeft. Zijn beroemde schilderij De Aardappeleters is hier geschilderd. Hoe dat precies ging in 1883 kunt u ervaren in museum Vincentre, waar u door de ogen van Van Gogh een kijkje kunt nemen in het Nuenen van toen.

Heerlijk hedendaags
In het hedendaagse Nuenen is het prachtig wonen. Met ruim 23.000 inwoners is het een gemoedelijk Brabants dorp met een groot hart. In het gezellige centrum van Nuenen kunt u voor de dagelijkse boodschappen terecht bij verschillende supermarkten, de ambachtelijke bakker, de slager en diverse speciaalzaken. Er is een breed horeca-aanbod, van gezellig een biertje drinken in de kroeg tot op hoog niveau dineren bij een sterrenchef.

Leven in het groen
Nuenen is omgeven door groen. Uitgestrekte landbouwgebieden en prachtige natuurgebieden zoals de Lage Heide, de Stiphoutse Bossen en ’t Nuenens Broek. Kom tot rust en geniet van dit prachtige gebied als u er voor kiest om deze bosrijke omgeving te voet of op de fiets te ontdekken. In het dorp zelf is eveneens ruimte voor groen, wat tot diep in het dorpshart een belangrijke plaats inneemt. In Nuenen geniet u van het echte buitenleven.

Goede bereikbaarheid, voorzieningen en een bruisend verenigingsleven
Nuenen kent daarnaast een bruisend verenigingsleven. Van diverse sportclubs tot manege Hooidonk en van Scouting Panta Rhei tot Golf de Gulbergen. Er is voor ieder wat wils. Daarnaast biedt Nuenen goede (zorg)voorzieningen en een breed aanbod aan scholen en kinderopvang. En vindt u in Nuenen niet de voorziening of vereniging die u zoekt? Neem dan de fiets of een van de snelle openbaar vervoerverbindingen naar Eindhoven en vindt daar alles wat deze stad te bieden heeft.

Google Maps